Logga

Om Gislaved

Företagsamhet

Gislaveds kommun har ett gott företagsklimat. Här hittar du ett starkt och varierande näringsliv. Ja faktiskt Sveriges mest företagstäta område. En lång tradition av entreprenörsanda och mångfald av berättelser om succé skapar stolthet och glädje i kommunen och formar grunden för nya framgångar.

Trä, metall, plast

Forskning och kunskap driver på utveckling av ny teknik, nya metoder och nya produkter. Resultatet är en unik företagsamhet, ledande design och varumärken som står sig väl både i Sverige och internationellt. Hög kompetens främst inom tre klusterområden; metall, plast och träindustri.

Design

Design, kvalitet och funktion. Flera kända varumärken har sitt ursprung härifrån.

Några exempel:
AGI-däck, Bergo Flooring, Drömmadrass, Mama hängare, Etac hjälpmedel, Gislaved däck, Golvabia, Hartmann ScandiCare, Lilla Åland/Stolab, Maria hushållsartiklar, Nordiska plast, Pappelina, Rapid, Skeppshult cykel, Skeppshults gjuteri, Maribu/Tenzo, Åzas tomtar

Framtidsvisioner

Stark industri kombinerat med hög tillväxtfaktor i besöksnäringen och utveckling av en levande handelsplattform samt attraktiva bostadsområden skapar förutsättningar för en positiv utveckling och genererar framtidsprojekt och etableringsmöjligheter.

Upplevelse

De största besöksmålen i regionen är upplevelse- och äventyrsbetonade. Högklassiga golf och skidanläggningar, natursköna leder för vandring, kanoting, ridning, cykel samt motorsport, gokart och speedway.

Länkar

KOMMUN, SKOLA, NÄRINGSLIV

Arenum, science park nod
Gislaveds gymnasium
Gislaveds kommun
Gislaved näringsliv
Näringslivsmässa
Visit Gislaved | Broschyr

Kulturhuset Borgen
Gislaveds Bibiliotek